Elevation

Elevation

Repetitive spiral

Repetitive spiral

Repetitive spiral

Repetitive spiral

Assembly

Assembly

Section

Section

Internal view

Internal view

A competition entry for a semi permanent summer pavilion to sit beside the Lightbox in Woking.
The design incorporates repetitive elements of ascending scale, to exploit the Computer Generated Cutting technology proposed for the fabrication of the pavilion. The lightweight elements would allow the pavilion to be erected within 72 hours and stacked for storage when not in use.

"The Cone" Pavilion is inspired by natural forms. It is a representation of the natural occurrence of Fibonacci numbers in nature.

Its form is a dome, an inherently stable shape. The design relies on sophisticated fabrication and allows for simple assembly. The pure shape is assembled from a series of repetitive modular components, bolted together and connected to a base filled with water ballast, with no reliance on foundations.

Art Fund Pavilion

A pavilion for the Lighthouse, Woking

Kennedy O'Callaghan Architects 
Registered as a Limited Liability Partnership: OC397268
70 Cowcross Street, London EC1M 6EJ   T: 02072536600   info@kocarchitects.com
RIBA Chartered Practice