Bletchley Park, visitor centre

Block C was constructed as a computer hall but stood derelict since 1986 and had been overlooked as it had been so heavily adapted post-war that it was unlisted, however since the work was completed it has been listed.

 

We proposed Block C as the Visitor Centre, as it stands at the entrance to the site and it was well-suited to change of use, as its "spider block" form was open-plan, with a central day-lit spine suitable for circulation and perimeter spurs suitable for exhibitions, a cafe, shop, toilets, offices and plant rooms.

The wartime service entrance was re-opened as a main entrance. New doors, steps, ramps, services, toilets and exhibition fittings were designed to complement the style of the wartime building, allowing visditors to step back in time as they enter the building. The original floor, Crittall windows and fittings were refurbished but some 100 post-war brick partitions were removed.

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-beds-bucks-herts-27808962

http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/breakfast/5318858.stm

Photos: mubsta and Bletchley Park Trust

Visitor Centre in Block C

Visitor Centre in Block C

Entrance from park

Entrance from park

Block C

Block C

Block C cafe

Block C cafe

Block C wartime use as computer hall

Block C wartime use as computer hall

Typical condition before

Typical condition before

Block C

Block C

Kennedy O'Callaghan Architects 
Registered as a Limited Liability Partnership: OC397268
70 Cowcross Street, London EC1M 6EJ   T: 02072536600   info@kocarchitects.com
RIBA Chartered Practice
Typical condition before